NATAL

NATAL

 

Alan Sharp Angol ütőhangszeres, amikor elégedetlen volt az akkoriban kapható ütőhangszerek minőségével, Alan elkezdett saját kezűleg ütőhangszereket készíteni. Minden komponenst saját maga gyártva. Amikor kortársai és tanítványai elkezdték elárasztani megrendelésekkel, így a cég 1965-ben megalakult.
A név az alapító Alan és felesége Natalie nevéből alakult, a gyártó forradalmasította a kézi ütőhangszerek gyártását. Először használtak üvegszálas kompozit anyagot a kongák készítésekor, valamint Alan Sharp nevégez kötődik a ‘comfort curve’ kávák használata is. Olyan zenekarok használták hangszereiket, mint a Fleetwood Mac, a The Rolling Stones vagy a Led Zeppelin.
A választék bővült egyéb hangszerekkel és kiegészítőkkel, meghatározó gyártóvá válva a Brit hangszerboltok polcain.
A Natal 2010-ben a Marshall család része lett. Elkeülhetetlen változás volt ez, hiszen mindkét Angol gyártó meghatározó volt a már a kezdetekkor, örökre megváltoztatva a hangszerpiacot és a zenét termékeikkel. Arról nem is beszélve, hogy Jim Marshall maga is dobosként kezdte a pályafutását, valamint árulta Alan Sharp ütőhangszereit a hangszerboltjában.
A bejelentéssel egyidőben megjelent a választékban egy teljes sorozat dobfelszerelés is, mely egy új kor kezdetét jelentette a Natalnál.  Az új kitek mellett rengeteg új pergődob és állvány is a választékbe került. Az ezt követő években tovább nőtt a választék, így az Originals sorozat mellett megjelent az Arcadia, a Café Racer és a DNA sorozat is.
Olyan művészek használják a dobokat hazánkban és világszerte, mint Markó Ádám (Special Providence, USEME), Makai László (Apey and the Pea), Jamie Morrison (Stereophonics), Dave Rawling (Mallory Knox), Ray Hearne (Haken) vagy Steve Barney (Anastacia).

 


NATAL hírek

 

Vásárolj itt NATAL termékeket

 
Hangáruház

Hangáruház

 1107 Budapest, Fogadó utca 3, Magyarország
 

Vissza a Gyártók oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Atterotech Audiopole Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Eden Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Marshall Marshall Lifestyle Montarbo Commercial Natal Panphonics QuikLok Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.