Allen and Heath dLive V2.0 frissítés - ahol az effektek és az innovatív munkafolyamatok játsszák a főszerepet

Allen and Heath dLive V2.0 frissítés - ahol az effektek és az innovatív munkafolyamatok játsszák a főszerepet

RSS   AUDMAX   2024-06-17 20:34   2024-06-17 20:35

 

 

Az Allen & Heath bejelentette a dLive V2.0 firmware és az új RackUltra effektkártya megjelenését, amely a következő generációs effektezést és a munkafolyamatok széleskörű javítását kínálja a világhírű keverő platformhoz.

 

 

„A dLive V2.0 az integrált kreatív effektek és a továbbfejlesztett munkafolyamat funkciók új korszakát nyitja meg teljesen újradefiniálva a keverőpulton belüli lehetőségeket” - mondja Jack Hughes, az Allen & Heath marketing vezetője. „Ez a négy éve készülő, izgalmas frissítés olyan eszközöket ad a hangmérnökök kezébe, amelyekkel felturbózhatják a munkafolyamatokat és tovább javíthatják a keverési élményt minden élő zenei környezetben.”

A munkafolyamat fejlesztések legfontosabb elemét egy átdolgozott Cue List rendszer képezi, amely manuális és automatikus átszámozási lehetőségekkel, valamint testreszabott, MIDI-n keresztüli visszaállítással egyszerűsíti a Cue-listák létrehozását, és amelyet gyorsan változó előadásokhoz, erősen automatizált műsorokhoz és színházi alkalmazásokhoz terveztek.

Az új, hatékony Actions funkció megkönnyíti a bonyolult automatizálást lehetővé téve a több csatornára kiterjedő funkciók, például a jelút hozzárendelések és szintek, ABCD bemenetek, processzálási és inzert be- és kimenetek, valamint a channel strip elrendezés egyetlen SoftKey megnyomásával történő behívását.

 

 

A Channel Library kibővült a Mix beállításokkal, ami azt jelenti, hogy a csatornák mostantól az összes send, processzálási és név/szín adatokkal együtt is lementhetők.

Az új RackUltra effektkártya, amely alapfelszereltségként jár minden új MixRackhez, és frissítésként megvásárolható a már meglévő MixRackekhez, a bemenetek, sávok vagy effekt slotok számánek csökkentése nélkül 8 db RackUltra effekt motorral bővíti a dLive rendszereket - beleértve a dedikált sztereó send és return csatornákat, valamint a PEQ-t és a dinamikus processzálást.

„A RackUltra effektkártya által az egyedi FPGA FX core és ARM processzor kombinációjának köszönhetően biztosított példátlan teljesítmény lehetővé tette számunkra, hogy új algoritmusainkkal a határokat feszegessük" - mondta Anthony Evans, az Allen & Heath K+F szoftvermenedzsere. „Mostantól olyan kis késésű, integrált effekteket használhatunk, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak a koncertkeverőknél, amivel a dLive újabb szintet lép a keverőn belüli processzálás tekintetében."

A RackUltra effektkártyán alapuló RackUltra effektkollekció 10 új algoritmust tartalmaz, amelyek az ismert gyártók legfejlettebb plug-injeivel vetekednek, amihez hozzájön még a kis késésű gyártói integráció és az, hogy az effektek nem igényelnek licenszelést.

Most először egy professzionális koncertkeverőnél stúdióminőségű hangmagasság korrekció, shift és konkrét hangmagassághoz való illesztés érhető el külső hardver vagy harmadik féltől származó szoftver nélkül.

A Vocal Tuner a természetes hangmagasság korrekciót szolgálja, ahol az előadónak kisebb segítségre lehet szüksége. A Vocal Gridder gyorsabb, kevésbé természetes hangmagasság korrekciót eredményez, ahol a hangok szinte azonnal az adott hangmagassághoz „ugranak”. A Vocal Shifter a formáns és a hangmagasság megváltoztatásával lehetővé teszi az énekszólamok megduplázását, szélesítését, valamint a nem valós robothangok létrehozását.

 

 

A dLive ének processzálást három ultra-realisztikus harmonizer segíti.

A Quad Voice Harmoniser akár 4 szólamú, természetes hangzású vokált is képes generálni. A Dual Voice Auto Key Harmoniser akár 2 szólamot is képes az eredeti hanghoz hozzáadni az intelligens Auto-Key móddal, amely valós időben képes meghatározni az adott dallam hangnemét. A MIDI Harmoniser MIDI bemeneten keresztül érkező jelek alapján hoz létre harmóniákat.

 

 

A két új algoritmus a RackUltra effektkártya teljes teljesítményét kihasználva olyan természetes zengető effekteket kínál, amilyenek korábban elképzelhetetlenek voltak a keverőknél. 

A Spaces Reverb Designer egy algoritmikus reverb, amely olyan lenyűgözően valósághűen rekonstruálja a fizikai tereket, amit általában kizárólag a csúcskategóriás hardveres effektekhez szokás társítani. A Plate Reverb Designer a lemezes zengető karakteres felfutását és lecsengését hivatott reprodukálni, ahol többféle anyagú lemez közül lehet választani.

 

 

A V2.0 RackUltra effektkollekciót egy pár torzító effekt egészíti ki.

A Saturation 5-féle analóg szaturáció modellt kínál, amelyek teljesen lefedik a sima és finom szalagos drive-tól a germániumos és csöves crunch-ig terjedő hangzásokat. Az Amp+Cab Distortion a gitár- és basszuserősítők harmonikusan összetett jellemzőit modellezi, és különböző klasszikus hangfalakat emulál.

 

 

„Ez a frissítés még jobban megszilárdítja a dLive hírnevét, miszerint a rugalmasság, a hangminőség és a beépített processzáló eszközök tekintetében ez a keverő a legjobb választás” - tette hozzá Jack Kenyon, az Allen & Heath termékszakértője. „Alig várjuk, hogy a felhasználók felfedezzék ezeket az új funkciókat, amelyek célja, hogy inspirálják a kreativitást és egyszerűbbé tegyék a keverést, és közben a hangmérnökök, a művészek és a közönség számára is még nagyobb élményt nyújtsanak.”

További információk: www.allen-heath.com/dlive-v2

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020