Derült égből

Derült égből

RSS   AUDMAX   2018-06-19 23:11   2018-06-27 12:17

 

 

Az elmúlt hetek időjárásához igazodva, legalábbis a viharok hirtelen kialakulásának analógiáján, a Tascam is lecsapott. Elsősorban az installátorokra, így most kimondottan ők örülhetnek az újdonságoknak. 3 új típus érkezett, egy 1U-s mindenevő lejátszó és FM tuner, valamint két beépíthető mixer.

 

 

CD-400U DAB

Az 1U magas, rack kialakításba rengeteg funkciót sűrített a Tascam, a készülék játszik CD-ről, SD és USB memóriáról, emellett találunk benne FM és DAB tunert is. A tunernek akár külön kijáratot is adhatunk egy hátlapi RCA-n, de távozhat az amúgy szimmetrikus kialakítású XLR főkimeneten is.

 

 

A CD-400U DAB CD-mechikája slot-in kialakítású, és ha nem lenne elég a rengeteg választható forrás, akkor AUX IN és Bluetooth illesztéssel bármiből táplálhatjuk. Hasznos funkció a felvételi képesség, amivel CD-ről, vagy a rádióból MP3-ban rögzíthetünk SD-kártyára, vagy USB meghajtóra. Kézre esők a numerikus billentyűk is, könnyen elérhetjük vele az adott track-et és ugyancsak kényelmi funkció a tartozék távirányító. Opcionálisan kérhető hozzá az IE-100E Ethernet-kártya, mellyel a készülék Telnet protokollon keresztül is vezérelhető, a meglévő időzítő mellett.

MZ-223

Ez a 3 zónás installációs mixer meglehetősen sokrétű és egészen új forma a gyártó kínálatában, különös tekintettel a zóna kimenetek különböző színű paneljére. Az előlapon 2 mikrofon bemenet, a hátlapon további 2x5 sztereó bemenet találunk (A-B), melyekből kettő lemezjátszó fogadására is alkalmas. A mikrofon csatornák 3 sávos hangszínnel és talkover funkcióval operálnak és ahogyan a vonali csatornák is, külön címezhetők az A-B-C kimenetekre. Minden bejövő jelen van PFL behallgatási lehetőség, ahogyan a 3 zóna kimenetet is egy-egy kapcsolóval monitorozhatjuk.

 

 

A zónák szintén hangszínszabályozhatók és meglehetősen jó felbontású kivezérlésjelzőt is kaptak.

MZ-372

Klasszikus install mixer, a már említett új kinézettel, ugyan zónák nélkül, de két külön szabályozható master kimenettel, valamint egy szintén szabályozható SUB kijárattal. Egy előlapi, talkover-rel szerelt mikrofonbemenete mellett 6 hátlapit is találunk, melyek akár vonali illesztésűek is lehetnek, A-B sztereó RCA párral és 3 csatornán RIAA korrektorral. A tolóféderes csatornák mindegyikén 3 sávos hangszínt és PFL behallgatást áll rendelkezésre, míg az előlapi mikrofon 2 sávos EQ-val és a már említett talkover-rel van felvértezve. Kimenetei (1-2) RCA vagy szimmetrikus XLR-rel továbbvihetők, az RCA SUB kimenet pedig monó-sztereó választóval konfigurálható, de lehetőség van az egész keverőt egy mozdulattal is monó üzemmódra váltani az előlapon, jobb oldalt.

 

 

Bízom benne, hogy az egyre inkább a pro piacra visszatérő Tascam hasonló újdonságokkal kecsegtet a jövőben is és a tőlük megszokott váratlansággal újra és újra lecsapnak valamivel, amitől kicsit felfrissül az ember.

Gergics Attila
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020