Először, másodszor, HARMADSZOR

Először, másodszor, HARMADSZOR

RSS   AUDMAX   2016-09-07 16:22

 

 

Csak az igazán megbízható és strapabíró termékek érik meg azt, hogy második, úgy nevezett MKII kiadást kapjanak, arról nem is beszélve, hogy vannak olyan produktumok, melyek a harmadik generációt is megélik.

 

 

Ha valami jó, akkor azon nem kell változtatni, így tartja a mondás. Ezt persze nem kell túl szigorúan venni, hiszen az idők változnak, az igények nőnek, de ha komolyabb konstrukciós változás nélkül eszközölhetünk  változásokat, akkor minek hozzányúlni az alapkoncepcióhoz?!

A TASCAM DR100MKIII ennek tipikus példája.  2009-es megjelenése és a még ebben az évben elnyert TEC díja óta számtalan profi és amatőr hang-gyűjtő táskájának éke és igáslova. De mik tették ezt az eszközt azzá, amivé?

Kezdhetném a sort a külső XLR bemenetekkel, melyek minden típusú mikrofon illesztését lehetővé tették, de ne feledkezzünk a beépített direkcionális és omnidirekcionális mikrofonpárról és a digitális bemenetről sem. Ez persze töredéke a készülék tudásának, de lássuk hogy 2016 milyen igényeket támaszott, ami indokolta a harmadik kiadás megjelenését.

 

 

A mintavételi frekvencia a korábbi 96 kHz helyett immár 192, tehát nyugodtan kijelenhetjük, hogy a felvevő belépett az audiofil kategóriába. Így természetesen több tárhelyre is szükség lehet, ezért már 128GB-ig bővíthetünk SDXC kártyával.
Az AD/DA konverter is újabb típus, valamint a belső órajel is 1 ppm (TXCO) felbontást kapott. A kijelző az eddigi 128X64 pixeles felbontás helyett a duplájára nőtt, már 128X128 pixelen követhetjük nyomon az eseményeket. A fejhallgató kimenet teljesítménye is jelentősen nőtt az eddigi 25 mW-ról, oldalanként 40 mW-ra. Újdonság továbbá a slate tone-generátor, a limiter funkció, a hat választható nyelv, az alacsonyabb szintű biztonsági felvételi sáv, és az XLR bejáratok is kombó JACK/XLR-re cserélődtek.

Valami azonban azt súgja, hogy a DR100-sztorinak messze még a vége, hiszen ha valami ennyire stabil alapköve az audió szakmának, akkor még sok kiadást megélhet. Mi szurkolunk!

Gergics Attila
www.audmax.hu

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020