FISA SUPREMA - LEVEGŐVEL MŰKÖDŐ, DIGITÁLIS HANGSZER

FISA SUPREMA - LEVEGŐVEL MŰKÖDŐ, DIGITÁLIS HANGSZER

RSS   AUDMAX   2024-09-17 17:58   2024-09-17 18:19

 

 

Szenvedély, szaktudás és világszínvonalú innováció

A forradalmi digitális harmonika, a FISA SUPREMA mesterien ötvözi a hagyományos szaktudást a legmodernebb technológiával. Ez az úttörő hangszer egy 120 basszusos harmonika autentikus érzetét és árnyalt játszhatóságát nyújtja, miközben olyan páratlan fúvóka reagálást, teljesítményt és sokoldalúságot kínál, amelyet csak a legújabb digitális fejlesztések képesek biztosítani.

 


 


 

 

KORG · FISA SUPREMA

 

 

 

Az igazán autentikus harmonika élmény


Az olaszországi székhelyű és a harmonikazene világához mélyen kötődő csapatunk a gombok méretétől és helyzetétől, megfelelő szögben állásától és elrendezésétől kezdve a hangszer általános érzetéig teljes szakértelemmel dolgozott ki minden részletet. A harmonikások valódi igényeinek mélyreható megértése biztosítja, hogy a FISA SUPREMA a zenei ízléstől és stílustól függetlenül hiteles és páratlan játékélményt nyújtson minden harmonikás számára, ugyanakkor tiszteleg a KORG társalapítója, Tadashi Osanai öröksége előtt, aki maga is harmonikás volt. A FISA SUPREMA minden részletében megmutatkozik a hitelesség és a precizitás iránti elkötelezettségünk.

 

 

Pártatlan sokoldalúság


A FISA SUPREMA 45 aprólékos pontossággal kidolgozott harmonika típust kínál, amelyek lefedik a világ minden tájáról származó harmonika hangszíneket, és olyan hiteles hangzással rendelkezik, amely vetekszik a legjobb hagyományos hangszerekkel, és fölöslegessé teszi más harmonika használatát. A FISA SUPREMA még azt is lehetővé teszi, hogy az igényeidnek teljesen megfelelő harmonikahangzás létrehozása céljából teljesen testre szabd a hangszert. Válaszd ki a sípok típusát és kombinációját, döntsd el, hogy a síp a cassotto (hangkamra) belsejében vagy azon kívül helyezkedjen-e el, válaszd ki a morgás és a mechanikus hangok típusát, határozd meg a hangolást, és állítsd be meg a basszusgombok elrendezését a saját tetszésed szerint. Még akár a hangszer hangját is szelektíven „öregítheted”, aminek köszönhetően egy valóban személyre szabott, a személyes ízlésednek és stílusodnak legjobban megfelelő harmonikát kaphatsz. A billentyűs és gombos változatban (*) is kapható harmonika kielégíti minden harmonikás igényét, a világ bármely részén is zenéljen.
 
(*) FISA SUPREMA C – egy kompaktabb modell, amely hamarosan kapható lesz.

 

 

Dinamikus valósághűség


A FISA SUPREMA valósághű megszólaltathatóságának alapját az egyedülálló Natural Bellows Response technológiánk jelenti. Ez a fejlett rendszer sikerrel veszi azt az akadályt, ahol mások elbuktak: figyelemre méltó pontossággal reprodukálja az akusztikus harmonika érzetét és reagálását. Exkluzív technológiánk folyamatosan figyeli a fújtató mozgását és nyomását, és alkalmazkodik ahhoz, valós időben megszólaltatva a harmonikajáték minden finom árnyalatát. Ez páratlan játékérzetet és reagálást biztosít, és olyan dinamikai tartományt kínál, amely lehetővé teszi a finom futamok és a hangosabb részek közötti sima átmenetet.

 

 

Páratlan digitális teljesítmény csúcstechnológiás vezérléssel


A FISA SUPREMA digitális képességei a lehetőségek széles tárházát nyitják meg a játékos előtt, olyan sokoldalúságot és vezérlési lehetőséget kínálva, amelyet más harmonikák egyszerűen képtelenek elérni. A FISA SUPREMA hihetetlen hangszín választékot és olyan előadási képességeket kínál, amelyek túlmutatnak a hagyományos harmonikákon.

Hangszíneket rétegezhetsz egymásra, gyorsan behívható scene-eket hozhatsz létre, és a programozható gombokkal, többféle regiszterrel és hozzárendelhető vezérlőkkel teljesen személyre szabhatod a harmonikajátékod minden aspektusát. A FISA SUPREMA áll-kapcsolókat, egy teljesen hozzárendelhető Master Bar kapcsolót, a hangok vízszintes vezérlését szolgáló érintésérzékelőket, valamint a hangoknak a billentyű megnyomását követő szabályozását szolgáló aftertouch-ot kínál. Ezenkívül egy 2 tengelyes gyorsulásmérő egyedülálló módon lehetővé teszi, hogy a harmonika előre és jobbra történő mozgatásával befolyásolhasd a hangszer hangját. A FISA SUPREMA olyan zenei kifejezőképességet biztosít, amely lehetővé teszi, hogy intuitív és természetes módon alakítsd a hangzásod és a játékmódod.

 

 

Intuitív és egyszerű használat


A színes kijelző és a felhasználóbarát menük egyszerűvé teszik a navigálást a FISA SUPREMA rengeteg funkciója között. A fizikai kezelőszerveket és gyorsbillentyűket a használat egyszerűvé tételére tervezték, amelyek lehetővé teszik, hogy ne vonja el a figyelmed semmilyen technikai dolog, és csak a játékra koncentrálhass. Az élő játék megkönnyítése érdekében a FISA SUPREMA lehetővé teszi egy „könnyű” és egy „haladó” üzemmód közötti választást. A „Könnyű” mód egy egyszerű akusztikus harmonika egyszerűségét nyújtja, míg a „Haladó” mód elképesztő kreatív lehetőségeket kínál.

 

 

 

Teljes erőből Korg


A látszat csalóka lehet. A FISA SUPREMA messze túlmutat a tucatnyi különböző harmonika hangzásán, mert egy változatos hangszínkönyvtárt is kínál, amely zenekari hangszereket és öt különböző orgonatípust tartalmaz: TW1, TW2, FARF, VX és PIPE. Ezeket a hangszíneket tovább fokozza a speciálisan kifejlesztett, egyedülálló Advanced Proportional Bellows Behavior technológia (a KORG által szabadalmaztatott), és élethű kifejezőkészséget biztosít, amely tökéletesen kombinálható a harmonika hangzásával. Emellett a Hyper-Real Sound Cluster (HSC) technológia valósághű, zenekarszerű élményt nyújt, míg a Hyper-Real Drum Sounds Cluster a speciálisan felvett dobfelszerelések előnyeit használja ki. Ez a széles hangzáspaletta lehetővé teszi új zsánerek és stílusok felfedezését, biztosítva, hogy a játékod mindig gazdag, sokoldalú és magával ragadó legyen.

 

 

Miért digitális?


Az élő előadások és stúdiófelvételek világában a hagyományos harmonikák használata gyakran több szempontból is problémákba ütközik. Ezek közé tartozik a nehéz bemikrofonozás, a több hangszert igénylő, korlátozott rugalmasság, a csendes gyakorláshoz szükséges fejhallgató-csatlakozás hiánya és a kifejező játékot szolgáló MIDI-képességek hiánya. A FISA SUPREMA ezeket a problémákat a csatlakozási lehetőségek széles választékával kezeli, beleértve a LINE, a PHONES, a MIDI, sőt a Bluetooth csatlakozást is. Könnyű kialakításával, kiváló minőségű fújtatóival, kiváló digitális funkcióival és rugalmas MIDI-funkcióival fölöslegessé teszi a bonyolult beállítások használatát, és tökéletes, sokoldalú játékélményt nyújt. Digitális hangszer lévén számos előnyt kínál a hagyományos harmonikákkal szemben, beleértve a stabil hangolást és a többféle hangolási rendszert, aminek köszönhetően teljesen megszűntek a hagyományos harmonikák hangolásával kapcsolatos karbantartási problémák.
 
Könnyű és hordozható


A FISA SUPREMA súlya a gombos változat esetén mindössze 10,3 kg, a zongorabillentyűs változat esetén pedig 10,6 kg, így nagyon kényelmesen lehet rajta játszani, és a koncertekre, próbákra és utazásra való szállítás szempontjából is ideális. 9 órás akkumulátor-üzemidővel büszkélkedhet (a hangszeren való játékot is beleértve), és az előadás megszakítása nélkül, játék közben is tölthető, ami lehetővé teszi, hogy csak a játékra koncentrálj, és ne kelljen az áramellátás vagy a hangzás romlása miatt aggódni. Ez a hosszú élettartamú akkumulátor biztosítja, hogy hosszabb ideig játszhass otthon, a színpadon vagy a stúdióban anélkül, hogy ez az akusztikus harmonika egyedülálló hordozhatóságának rovására menne.
 
Nem igényel karbantartást


Ha FISA SUPREMA harmonikád van, nem lesz gondod a hangolással és a rendszeres karbantartással. Ez egy digitális harmonika, amely nem igényel hangolást, és minden alkalommal, amikor játszol, egyenletes, megbízható teljesítményt nyújt. Ráadásul az alkatrészei könnyen cserélhetők, így adott esetben csak minimális ideig kell megválnod a hangszeredtől.
 
Bárhol, bármikor


A FISA SUPREMA kivételes hangminőséget kínál a gyakorláshoz és a fellépéshez egyaránt. A speciális kialakítású, kettős erősítővel ellátott hangszórórendszer kiváló hangzást biztosít mind a játékos, mind a közönség számára. Ez az aprólékosan megtervezett kialakítás magával ragadó zenehallgatási élményt nyújt, minden beállításnál megőrizve a tisztaságot és a teljesítményt.

A FISA SUPREMA akkor is tündököl, ha csendben kell gyakorolnod. Egyszerűen csak csatlakoztasd rá a fejhallgatód a tökéletes hangzású gyakorláshoz, hogy ne zavarj másokat. Ez a kettős funkció biztosítja, hogy bármilyen környezetben, bármikor kiváló hangminőséget élvezhess.
 
Sokoldalú csatlakoztathatóság


A kiterjedt csatlakozási lehetőségek a modern zenészek ideális eszközévé teszik a FISA SUPREMA-t. A MIDI, Bluetooth MIDI, Bluetooth Audio, USB MIDI, USB Audio és szabványos audió kimenetekkel rendelkező digitális harmonika probléma nélkül integrálható a digitális berendezésekkel, felvételi beállításokkal és a koncerteken használt rendszerekkel. A Bluetooth Audio funkció még azt is lehetővé teszi, hogy mobileszközről közvetlenül a harmonika hangszóróin keresztül játszd le a zenei kíséreteket. Akár számítógéphez, erősítőhöz vagy más hangszerekhez csatlakozol, a FISA SUPREMA biztosítja a szabad alkotást, felvételkészítést és zenélést szolgáló rugalmasságot.

 

 

Minden, amire csak szükséged lehet


A FISA SUPREMA mindent tartalmaz, amire szükséged lehet ahhoz, hogy máris elkezdhess játszani. Akár a 92 gombos változatot, akár a 41 billentyűs modellt választod, mindegyikhez tartozik egy luxus minőségű, praktikus puhatok. A tartozékok részét képezik a kényelmes vállpántok és egy védőhuzat, amely hosszú zenélések során is segítik és könnyebbé teszik a játékot.
 

 


Specifikációk:

BILLENTYŰZET
Jobb kéz
ZONGORABILLENTYŰK: 41 velocity-érzékeny billentyű és aftertouch
GOMBOK: 90 velocity-érzékeny gomb és aftertouch a Master Bar kapcsolóval
Bal kéz
120 velocity-érzékeny basszusgomb,
    Standard és Free bass mód

HANGGENERÁTOR:    Továbbfejlesztett T2L motor

MAXIMÁLIS POLIFÓNIA:    320 hang

HARMONIKA szekció

Harmonika típusok:    45
Regiszterek:        14 Treble, 7 Bass/Chord, 7 Free Bass
Sípok:    9 Treble (16’,16’-,8’,8’-,8’+,4’,5’⅓, 2’⅔), 5 Bass (16’, 8’, 8-4’, 4’, 2’) választható legmélyebb hanggal, 5 Chord (16’, 8’, 8-4’, 4’, 2’) választható legmélyebb hanggal, 3 Free Bass (8’, 4’, 2’)

Virtuális Tone Wheel technológia (felső, alsó, pedál)
Orgona típusok:    Tone Wheel 1-2, Tranzisztor (Farf, Vox), a regiszterekhez rendelhető több mint 148 patch-et tartalmazó síp típusok
Regiszterek:        14 Treble, 7 Bass/Chord, 7 Free Bass

ORCHESTRA rész
Hangszínek:    A Treble regiszterekhez hozzárendelhető több mint 170 patch, a 7 Bass/Chord és a 7 Free Bass regiszterekhez hozzárendelhető 159 patch, 23 speciális HSC (Hyperreal Sound Cluster) hangszín az akkord és basszus szekció számára
Regiszterek:        14 Treble, 7 Bass/Chord, 7 Free Bass

ORCHESTRA 2 / SOLOIST / SYNTH rész
Hangszínek:    A Treble regiszterekhez hozzárendelhető több mint 170 Orchestra 2 / 18 Soloist / 42 Synth patch
Regiszterek:        14 Treble

DOB rész
Hangszínek:     A 7 Bass/Chord regiszterhez, a 7 Free Bass regiszterhez hozzárendelhető 80 dobkészlet, több mint 100 dob hangszer
Regiszterek:        7 Bass/Chord, 7 Free Bass

TOVÁBBI HANGSZÍNEK: USB memóriáról betölthető és a belső memóriába menthető (~580 MB szabad hely áll rendelkezésre)

FELHASZNÁLÓI SCENE MEMÓRIAHELY:    100 bank, mindegyikben 6-6 scene, összesen 92400 regiszter tárolást teszi lehetővé

EFFEKTEK:    Master Reverb/Delay/EQ, 2 multieffekt minden egyes part számára, Rotary, Vibrato/Chorus, Overdrive az orgona hangszínekhez

FÚJTATÓK:    
• „Advanced Proportional Bellows Behavior” technológia a fújtató ellenállásának szabályozására a kiválasztott regiszterek, a lenyomott billentyűk száma és az egyes hangok hangmagassága alapján.
• Független ellenállás a fújtatók nyomása és húzása között a mozgás kiegyensúlyozása céljából.
• „Adaptive Expression Interpolation” a finomabb átmenet érdekében és a fújtató gyors mozgatásához.
• „Seamless Release” az Orchestral hangszínekhez a fújtató váltásokhoz és invertálásokhoz.

HARMONIKA SZIMULÁCIÓS ALGORITMUS
• Musette elhangolás minden egyes hangnál: Ki, 15 fújtató expression görbe típus, fújtató elhangolás
• Folyamatos hangfelfutás formálás a lassútól a gyorsig
• Basszus és akkord morgás zaj, magas morgás zaj (16'), öregítés, fújtató irány
• Egyedi síp indulás, cassotto, magas szelep-kikapcsolás zaj, szelep-bekapcsolás zaj
• Basszus és akkord billentyű elengedés mechanikus zaj, basszus és akkord billentyű megnyomás mechanikus zaj, szeleplevegő áramlás (Treble, Bass/Chord, Free bass), fújtató rezonálás.

KÖNNYŰ / HALADÓ MÓD
Harmonika típus – Orgona típus (könnyű mód)  
Scene-ek (haladó mód)

ALAPHANGOLÁS: 415,4 Hz-től 466,1 Hz-ig állítható (0,1 Hz lépésenként)

HANGOLÁSMÓD: 9-féle

KEZELŐSZERVEK
Fő hangerő, fő balansz, DATA/ENTER, Reverb szint, Delay szint, FX-C1, FX-C2, 3 áll-kapcsoló, Master Bar szabályzó, Master Bar kapcsoló, érintőszenzor, „G” szenzor

EGYÉB FUNKCIÓK
• Bass/Chord tartás
• Treble hosszú lefutás
• Oktáv -1,0 +1
• A felhasználó által hozzárendelhető 6 kapcsoló a basszusgombok utolsó sorában
• Hangszín szerkesztés: Orchestra, Orchestra2, Soloist, Synth

BLUETOOTH:    A2DP az RX audió streaminghez és MIDI BLE 4.2

KIJELZŐ:    Színes LCD 2,4”, 320 x 240 képpont

BEÉPÍTETT HANGSZÓRÓ:    IGEN

NÉVLEGES KIMENŐ TELJESÍTMÉNY: Két utas erősítő és DSP: 112 W max. @THD+N<0.1%

ÁRAMELLÁTÁS
AC/DC adapter: 24V DC 5A DYS6150-2400500W
Akkumulátorcsomag: Újratölthető lítium-ion akkumulátor: (4S2P 14,4 V, 6600 mAh) több mint 9 óra önálló használatot biztosít.

CSATLAKOZÓK A HANGSZEREN
OUTPUT jack L/Mono (magas), R/Mono (basszus): 1/4” fejhallgató típusú, PHONES jack: 1/4” fejhallgató típusú, MIDI (IN/OUT) aljzatok, USB MEMORY port: A-típusú, USB COMPUTER port: B-típusú (a MIDI és a DIGITAL AUDIO IN/OUT 16 bit, 48 KHz számára), DC IN csatlakozó

TELJESÍTMÉNYFELVÉTEL
Készenléti mód: < 0,4 W
Maximum: 74 W
„ErP LEVEL VI” az öko-hatékonyság érdekében a készenléti fogyasztásnál

MÉRETEK
ZONGORABILLENTYŰS VÁLTOZAT: 542 (Sz) x 408 (Mé) x 289 (Ma) mm, 21-3/8 (Sz) x 16-1/16 (Mé) x 11-7/16 (Ma) inch
GOMBOS VÁLTOZAT: 500 (Sz) x 381 (Mé) x 269 (Ma) mm 19-11/16 (Szé) x 15 (Mé) x 10-5/8 (Ma) inch

TÖMEG
ZONGORABILLENTYŰS VÁLTOZAT: 10,6 kg (AC adapter nélkül) 23 lbs 6 oz (AC adapter nélkül)
GOMBOS VÁLTOZAT: 10.3 kg (AC adapter nélkül) 22 lbs 12 oz (AC adapter nélkül)

A HANGSZERHEZ JÁRÓ TARTOZÉKOK
• Többnyelvű rövid használati útmutató
• DYS6150-2400500W AC adapter
• Hálózati kábel (az AC adapter csatlakoztatásához)
• Újratölthető lítium-ion akkumulátor
• Referencia jelzések a basszusgombokhoz
• Referencia jelzések a magas billentyűzethez (csak a FISA SUPREMA gombtípushoz)
• Vállpántok
• Harmonika védőhuzat
• Harmonika puhatok
• Rugalmas rögzítőszalag az akkumulátorhoz

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020