Meghalt a király, éljen a király!

Meghalt a király, éljen a király!

RSS   AUDMAX   2016-06-17 20:13

 

 

Új processzorcsaláddal jelentkezik a SYMETRIX.
Az új széria nevét a PRISM érkezésekor megszüntetett SOLUS családtól örökölte.
De csak a nevét...

 

 

Az új SOLUS NX család nyílt architektúrás processzoraival rugalmas és szinte kiaknázhatatlan megoldást kínál azoknak az installációs feladatoknak a megoldására ahol nincs szükség DANTE hálózatra. Az új széria DSP teljesítményben, valamint a memória nagyságában ugyanazt nyújtja mint a RADIUS, PRISM vagy EDGE szériás eszközök.
A SYMNET DESIGNER érdemeinek elismerése mellett 10.0 korában nyugállományba vonult, így az új SOLUS vezérlése a COMPOSER szoftverrrel történik. Ily módon a felhasználók valamennyi nyílt architektúrás SYMETRIX processzort ugyanarról a platformból tudják elérni a több mint 600 rendelkezésre álló DSP modul segítségével, amelyekből akár egyedi modulok is összeállíthatóak.  A COMPOSER-ben rendelkezésre álló távvezérlési lehetőségek (ARC WEB, ARC fali panelek, SYM VUE egyedi felületek) ugyanúgy használhatók, mint a már jól ismert idősebb családtagoknál.


A SOLUS NX család tagjai már az új stílusnak megfelelően vannak öltöztetve, így leginkább a PRISM szériára hasonlítanak. Az előlapon itt is megtaláljuk a PRISM szériánál megismert rendkívül interaktív 256x64 pixeles OLED kijelzőt, amely a rendszerinformációkon túl a csatornák kivezérlés mérőjeként is használható.
A három különböző hardverkiépítésbe ugyanaz a DSP kapacitás és memóriaképesség van besűrítve így a tagok csak be és kimenetek számában különböznek egymástól.


A névsorolvasásánál tehát a következőket hallhatjuk:
SOLUS NX 4X4
SOLUS NX 8X8
SOLUS NX 16X8
Az elnevezésekben a szimmetrikus analóg bemenetek számát az X előtti, míg a kimenetekét az X utáni szám jelöli.
Nem hiányoznak a logikai ki és bemenetek sem az új modellről így a vezérlés és kontroll egy újabb dimenziója is rendelkezésünkre áll.


A SOLUS NX széria tehát a kötelező feladatok pedáns megoldásával költséghatékony megoldást kínál az installációs hangrendszerek világában. Aki pedig a szabadon választott DANTE gyakorlatokban is jártas processzorra vágyik, bátran válogathat a SYMETRIX többi nyílt architektúrájú processzorcsaládjából.

Tímár Endre

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020