Nem a Guldenburgok öröksége...

Nem a Guldenburgok öröksége...

RSS   AUDMAX   2016-06-26 10:27   2016-06-26 10:27

 

 

avagy az Audient ASP8024 Heritage Edition. Attól függetlenül, ki mennyire emlékszik vissza a címben felbukkanó finom utalásra, egy mondatban összefoglalnám miről is szólt ez az arisztokratikus, német teleregény: egy gazdag család „mindennapjait” követhettük nyomon, akik egy hatalmas kastélyban tűrték az ármánykodást, és persze jókora részt vállaltak ezen csalfaságok előremozdításában is. Abban az időben körülbelül ez annyira volt józan ésszel felfogható a magyar embereknek, mint a Dallas. Ahogyan a ranch, úgy az ő kastélyuk mérete is jóval meghaladta az egész tömb méretét, amiben laktunk. Az akkori különbségek és a jelenlegi ingatlanárak mellett is elképzelhetetlen lenne egy ekkora birtok megvásárlása, tehát próbálkozzunk meg kicsiben, nézzük mit lehet ma kapni egy kis panellakás áráért.

 

 

 

Ugorjunk pár száz kilométert, a ködös Albionba. Az említett sorozat itthoni vetítésével egy időben néhány mérnök alapított egy kis céget, és elhatározták, hogy kizárólag a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő elemekből építenek audió berendezéseket. Az eltelt 20 évben az Audient hű volt ehhez az elvhez, új ASP8024 Heritage (Örökség) Edition keverőpultjuk így joggal nevezhető prémium kategóriának.

A David Dearden által tervezett mixer a kerek évforduló alkalmából kapott néhány új funkciót, és egy komorabb, de nagyon letisztult "Midhight Raven" dizájnt is. Az előfokok a megszokottak, hiszen ahogyan ebben a keverőben, úgy a cég legkisebb hangkártyájában (iD14) is megegyezik az előerősítő felépítése.
A moduláris dizájn alapvető követelmény ebben a kategóriában, de ez okkal van így. Az ASP8024 szinte teljesen a felhasználó igényeire szabható. Így könnyen bővíthető a csatornák száma, és külön patchbay-eket, layer-ezhető, motorféderes DAW kontrollert és számos egyéb opciót választhatunk.

 

 

A buszokon ezentúl használhatunk egy úgynevezett RETRO IRON kimenetet is, ami egy klasszikus, 70-es évekbeli hangzást juttat az eszünkbe, így megkapjuk azt a meleg és egészséges lüktetést, ami egy ilyen pult lelke.

A VCA mix buszokon side-chain lehetőségünk is van, itt már azonban a mélyeké a főszerep. Feszesen kompresszálhatóak az alsó frekvenciák, bármilyen károsodás nélkül, szépen összetartva ezzel a dalt.

A megfelelő tápegység elengedhetetlen velejárója egy keverőnek,  az Audient ezért egy új, halkabb és energiatakarékosabb megoldást készített. A fejlett hűtési technológiának hála, már nem kell külön helyiségben elhelyezni a zaj és a melegedés miatt.

Összességében kijelenthetjük, hogy ez az eszköz a pultok "felső tízezer" kasztjába tartozik, de cserébe a lakásnyi árért olyan hangzást és hosszú távú szolgáltatást kapunk, ami egy ingatlannál sokkal jobb befektetés jelen pillanatban. Így végre mi is kaphatunk egy szeletet a Guldenburgok tortájából, mindenféle cselszövés nélkül!

Gergics Attila
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020