NTS-2 oszcilloszkóp készlet - PATCH & TWEAK with KORG MULTIFUNKCIÓS ESZKÖZKÉSZLET - KÖNYVCSOMAG

NTS-2 oszcilloszkóp készlet - PATCH & TWEAK with KORG MULTIFUNKCIÓS ESZKÖZKÉSZLET - KÖNYVCSOMAG

RSS   AUDMAX   2023-03-15 11:26

 

 

Kösd össze, tekergesd, szereld össze, fedezd fel!
A szintetizátor felfedezését segítő hatékony készlet.

A KORG, a neves Bjooks kiadóval („PUSH TURN MOVE”, „PATCH & TWEAK” sorozat...) együttműködve büszkén mutatja be a KORG és az ARP szintetizátorok felfedezésének lenyűgöző élményét egy különleges, limitált kiadású csomag formájában.

 

 

A csomag az NTS-2-ből, a számos stúdiófeladatra optimalizált, nagy teljesítményű új eszközből és a „PATCH & TWEAK with KORG” könyvből áll, amely átfogó képet ad a félig moduláris szintézisről az ikonikus KORG és az ARP szintetizátorok példáin keresztül. A rengeteg művészinterjú, patch-tipp, oktatóanyag, hangszertörténeti érdekesség és még sok minden más mellett ez a könyv megtanítja, hogyan hasznosíthatod az NTS-2 teljesítményét a stúdióban a szintetizátorokkal és az audió felszerelésekkel együtt használva.

Ezt az utazást a kezdő szintisek és a tapasztalt zenészek nemcsak tanulságosnak, hanem inspirálónak és új felfedezésekkel telinek is találják majd.

 

 

1/ Interaktív csomag élmény

 

Az NTS-2 készletet és a „PATCH & TWEAK with KORG” könyvet úgy tervezték meg és készítették el, hogy kiegészítsék egymást, és ne csak alapvető ismereteket nyújtsanak, hanem olyan eszközökkel is szolgáljanak, amelyek végigvezetik és inspirálják a szintetizátorok szerelmeseit zenei útjukon.

A Nu:Tekt NTS-2 zenészeknek készült multifunkciós „csináld magad” eszköz. Az audió és CV jelek monitorozását és elemzését egyaránt megkönnyítő, 4 csatornás oszcilloszkópra épülő NTS-2 rugalmas hullámforma generátort, spektrumanalizátort, valamint hangoló funkciókat is tartalmaz, ami ideális kiegészítővé teszi minden stúdió számára.

 

A „PATCH & TWEAK with KORG” a neves BJOOKS kiadó „PATCH & TWEAK” sorozatának legújabb kiadványa. Átfogó útmutatással szolgál a félig moduláris szintézisről és az általa inspirált zenékről, az MS-20 Mini, az úttörő volca modular, az újragondolt ARP 2600 M, valamint az SQ-1 és SQ-64 szekvenszerek bemutatásával. A több tucatnyi oktatóanyag, tipp és trükk minden területet érint az alapoktól a fejlett hangtervezési módszerekig. A híres és feltörekvő művészekkel készített interjúk, a KORG és az ARP mérnökeinek kulisszatitkai, valamint a KORG szintetizátorok és az ARP legendás billentyűzeteinek részletes története kötelezővé teszi ezt a könyvet minden szintetizátorrajongó számára.

A könyv számos tippet és trükköt tartalmaz, amelyek az NTS-2 számos funkcióját felhasználva növelik a stúdió teljesítményét - csak keresd meg az NTS-2 ikont!


NTS-2: A modern zenész „svájci bicskája”

 

Az NTS-2 készlet kompakt és könnyen összeszerelhető, de ne engedd, hogy a mérete megtévesszen - igazán ütős! Az NTS-2 egy oszcilloszkóp, hangoló, FFT és spektrumanalizátor, amely pontos, intuitív és hihetetlenül hasznos. Ám ez nem minden – a két sztereó IN bemenetet, két sztereó THRU/OUT kimenetet és a két különálló OUTPUT kimenetet használva rákötheted a szintetizátorodra, és úgy használhatod a kettős hullámforma generátorát, hogy az egy extra oszcillátor- vagy LFO-párt biztosít számodra! Ideális eszköz minden szintetizátorrajongó és moduláris felhasználó számára - a kezdőktől a profikig.

 

A legjobb társ a szintetizátorozni tanulók számára

 

Bár a szintetizátorok elsősorban hangszerek, könnyebb és intuitívabb a megismerésük, ha a fülünk mellett a szemünket is használhatjuk. A hullámformák, a frekvencia és az idő közötti összefüggések, az audió jelek és a vezérlőfeszültségek jól érthetően és közvetlenül tanulmányozhatók, ha láthatjuk, azok hogyan változnak és hogyan hatnak egymásra, nem csak azt hallgatjuk, hogy mit csinálnak. Ha látjuk, hogy patchelés és tekergetés közben ezek a jelek színesben életre kelnek, az hatalmas lökést adhat a tanulásnak!


Az oszcilloszkóp, a jelek és feszültségek megjelenítésére szolgáló eszköz, már sok éve létezik. Tudományos műszerként nem úgy tűnik, hogy azt egy zenész is könnyen tudná használni. Ám ez már a múlté – ez az első olyan oszcilloszkóp, amelyet a zenészek számára terveztek! Az NTS-2 kezelőfelülete egyszerű, letisztult és könnyen használható; nem kell többé gombokat tekergetni és megpróbálni megérteni a homályos paramétereket, itt pillanatok alatt megnézheted és megértheted a jeleket. Így művészként továbbra is arra összpontosíthatsz, amire kell: a zenélésre.


Hasznos eszközkészlet a zenészek számára

Az NTS-2 rengeteg hasznos stúdiófunkciót tartalmaz, mindezt zsebméretű és elegáns formában, melyet bárhová magaddal vihetsz.

 

 

 

4 CSATORNÁS OSZCILLOSZKÓP


A két sztereó bemenetnek köszönhetően egyszerre akár négy jelet is tanulmányozhatsz, és ezeket könnyedén összehasonlíthatod és átfedheted. A különböző megjelenítési módok lehetővé teszik, hogy színesben láthasd az adatokat, ami óriási előny a tudományos-fantasztikus filmekben látott régi oszcilloszkópokkal szemben! A kezelőfelület jól áttekinthető, a dedikált menügomboknak és a kattintható enkóder gombnak köszönhetően gyors, a 240 x 320 pixeles, 2,8 hüvelykes színes LCD kijelzőre pedig öröm ránézni.

 

FFT / SPEKTRUMANALIZÁTOR:


Bármely jel mélyrehatóbb elemzéséhez az NTS-2 egy dedikált FFT (Gyors Fourier-transzformáció) módot is biztosít, valós idejű spektrumanalizátorral. Ezek a praktikus eszközök mindig is elérhetetlenek voltak a szintetizátoron játszó zenészek számára, mert vagy drága hardvert vagy egy közelben lévő számítógépet igényeltek. Most már akár a zsebedben is hordhatod!

 

KETTŐS HULLÁMFORMA GENERÁTOR:


Az NTS-2 azonban sokkal több, mint egy egyszerű oszcilloszkóp. A flexibilis hullámforma generátor mód 2 oszcillátorral és dedikált kimenetekkel rendelkezik, így lehetővé teszi a szintetizátorod tesztelését, vagy hogy még kreatívabb légy!  Minden oszcillátor különböző hullámformákat – szinusz, négyzet, háromszög, fűrészfog, impulzus és zaj – képes létrehozni, melyek alakja és fázisa hozzáigazítható számos alkalmazáshoz.

Ezek a jelek az audió tartományban vagy vezérlőfeszültség-forrásként egyaránt használhatók, és beállítható, hogy folyamatos ciklusban vagy egyszeri impulzusként működjenek; ez azt jelenti, hogy LFO-vá, burkológörbévé, triggerekké és vezérlőfeszültség generátorokká, illetve hangforrásokká egyaránt átalakíthatók. Az NTS-2 bármely patchelhető szintetizátorra rácsatlakoztatva azonnal hasznos funkciókkal növeli annak használhatóságát, ami az analóg szintetizátoron játszó zenészek álomeszközévé teszi azt.

 

HANGOLÓ:


És természetesen a KORG-tól érkezve ez a multifunkciós eszköztár nem lenne teljes egy precíz és könnyen kezelhető, több kijelzési móddal rendelkező hangoló nélkül!

Mivel az NTS-2 egyszerre akár 4 bemenő jelet is képes fogadni és monitorozni, az NTS-2 álomeszköz az analóg szintetizátoron játszó zenészek számára.

 

Csatlakoztatási lehetőségek és egyszerű használhatóság

 

Az NTS-2 kis helyigénye ellenére rengeteg csatlakoztatási lehetőséget kínál a stúdió számára. A 4 csatornás bemeneti és kettős hullámforma kimeneti opciók mellett a két sztereó THRU/OUT csatlakozó lehetővé teszi, hogy a rendszerbe bekötve maradjon. Sokkal könnyebb megérteni, amit csinálsz, ha egyszerre látod és és használod a jeleket, ahelyett, hogy állandóan ki és be kellene dugdosnod a kábeleket. Ez a praktikus funkció lehetővé teszi a folyamatos jeláramlást – még akkor is, ha az NTS-2 ki van kapcsolva.

Az áramellátásról beszélve, az NTS-2 maximális hordozhatóságot és flexibilitást kínál, mivel igénytől függően elemről vagy USB-C tápegységről egyaránt használható.

 

 

Nu:Tekt DIY élmény

Más Nu:Tekt termékhez hasonlóan az NTS-2 is egy DIY (csináld magad) készlet, amely rendkívül könnyen és gyorsan összeszerelhető (lásd a lenti összeszerelési videót).

Amikor kinyitod a „Patch & Tweak with KORG” könyvet is tartalmazó csomagot, találsz valami extrát: egy exkluzív, átlátszó NTS-2 oldalpanel készletet, amely lehetővé teszi, hogy a stúdióban vagy a színpadon történő használat megkönnyítése érdekében két különböző szögben beállítva rögzítsd az eszközt, valamint egy BJOOKS és egy KORG matricakészletet.

 

 

PATCH & TWEAK with KORG

Ismerd meg a Bjooks kiadót és a „PATCH & TWEAK” sorozatot!

A Bjooks olyan, a szakmában nagy elismerést kiváltó könyvekről ismert, mint például „PUSH TURN MOVE”, a „PATCH & TWEAK”, a „PEDAL CRUSH”, a „PATCH & TWEAK with Moog” és a „SYNTH GEMS 1”. E könyvek mindegyike 5 csillagos kritikákat kapott, és az elektronikus zenei szakirodalomban alapvető referenciákká váltak. A kiváló minőségű designt különféle művészinterjúkkal és a felszerelések áttekintésével kombináló könyvek a világ minden táján kiérdemelték a helyüket a zenészek és producerek szívében, kezében és stúdiójában.

A „PATCH & TWEAK with KORG” a Bjooks elismert "PATCH & TWEAK" sorozatának része. Ezek az egyedi tervezésű kiadványok egy adott hangszercsoport szemszögéből jól érthetően elmagyarázzák a szintézis alapvető alkotóelemeit, emellett patch ötletekkel, felszerelésbeállításokkal, művészinterjúkkal és értékes hangszertörténeti ismeretekkel szolgálnak.


Mi az a „PATCH & TWEAK with KORG”?


A „PATCH & TWEAK with KORG” a félig moduláris szintézis részletes ismertetése. Olyan népszerű, patchelhető KORG és az ARP szintetizátorok köré épül, mint pl. az MS-20 mini, az ARP 2600 M és a volca modular, illetve az SQ-1 és SQ-64 szekvenszer, valamint az NTS-2 oszcilloszkóp. E nagyszerű hangszereken keresztül felfedezheted a félig moduláris szintézis elveit, emellett több tucat tippel, technikával és patchcsel turbózhatod fel a kreativitásod. A kezdő szintetizátorosok, a tapasztalt profik, a KORG rajongói és az ARP szerelmesei egyaránt nélkülözhetetlen forrásnak találják majd ezt a könyvet.

 

MODULÁRIS SZINTÉZIS FOGALMAK ÉS ÖTLETEK


Az egyes fejezetek az oszcillátorok, LFO-k, burkológörbe generátorok, szekvenszer stb. alapfogalmain keresztül a mélyebb megismerést szolgáló tippek és trükkök felé haladnak. Ismerteti és szemlélteti a különböző félmoduláris KORG szintetizátorok felépítését és jellemzőit, jól érthetően felcímkézett patch diagramokkal és hasznos színkódokkal, melyek megkönnyítik a nyomon követést.


KREATÍV ÉS ZENEI TIPPEK


Ismerd meg még jobban a művészeket és azt, hogyan használják a félig moduláris KORG termékeket: a kreatív módszereiket, a patch tippjeiket és a többi felszereléssel való integrálást. Ezek az interjúk új ötleteket adhatnak, és új hangzásvilág felfedezésére inspirálnak.

 

ALAPINFORMÁCIÓK ÉS A KÖVETKEZŐ LÉPÉSEK


Ez a könyv lehetővé teszi annak mélyrehatóbb megértését, hogy ezek a hangszerek miként kapcsolódnak a külvilághoz – ezt a területet a kézikönyvek és online demók általában kevésbé érintik. Most, hogy már rendelkezel ezekkel a hangszerekkel, hogyan tudod őket hatékonyan integrálni a már meglévő felszerelésedbe? Mik legyenek a következő lépéseid annak érdekében, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani? Rengeteg ilyen stratégiát sajátíthatsz el minden más mellett.


A KORG ÉS AZ ARP TÖRTÉNETE

 

Itt a lehetőség, hogy megismerd a KORG és az ARP szintetizátorok teljes történetét részletes időrenddel, gyönyörű képekkel és rengeteg információval. A KORG és az ARP munkatársaival készített interjúk bemutatják a termék megalkotásának folyamatát, és élvezni fogod a még soha nem hallott történeteiket, anekdotáikat és kulisszatitkaikat.


A „PATCH & TWEAK with KORG” témái:
• Az analóg és félmoduláris szintézis alapjai
• A három félmoduláris Korg szintetizátor számtalan tippel és technikával
• A felszerelés teljesítményének növelése külső eszközökkel
• Technikák és trükkök a Korg szekvenszerek számára
• A nagy teljesítményű NTS-2 és az összes stúdióeszköze
• Interjúk, kedvenc trükkök és patchek művészektől és producerektől
• KORG mérnökökkel készült bennfentes interjúk
• ARP Instruments története és hangszerei
• A KORG szintetizátorok képekkel illusztrált története

 

25+ EXKLUZÍV INTERJÚ:


Ismerd meg az olyan művészek kreativitásának és technikáinak titkait, mint Pete Townshend, Jean-Michel Jarre, Richard Devine, Andrew Huang, Panic Girl, Legowelt, Red Means Recording, Maude Vôs, Kabuki, Moe Shop, Kristin Hsiao, TALsounds, Robby Stambler, ALOO, ChrisLody, Olga Prudey, On High Mountains és Loopop. Találkozz a nagy múltú KORG kreatív elméivel, Fumio Miedától és Junichi Ikeuchitól kezdve Tatsuya Takahashiig, valamint a KORG mérnökeinek új generációjával és az ARP örökségének őrzőivel: Dina Pearlman, David Friend és David Mash.


Hajdu Zoli

 

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020