Symetrix a CEU-ban

Symetrix a CEU-ban

RSS   AUDMAX   2021-03-16 13:03

 

 

Az 1991-ben alapított Középeurópai Egyetem 2016-ban két új épülettömbbel bővült. Az új épületekben egy multifunkcionálisan használható Auditórium és két nagy előadóterem mellett, fejlett multimédia eszközökkel felszerelt tantermek létesültek.

 

 

A tantermek önálló hangrendszerrel rendelkeznek, amelyek irányítását Symetrix RADIUS AEC processzorok végzik. A prezentációs rendszer jeleinek fogadásán és a lokális hangosító rendszer processzálásán túl az épületben létrehozott DANTE hálózaton keresztül valamennyi tanterem képes kommunikálni egymással.


Más audio és video  rendszerekkel integrációban a termek vezérlését CRESTRON kezelőfelületekkel végezzük.

 

A felhasználók ezeken az egyszerű kezelőfelületeken keresztül választhatják ki az A/V forrásokat amelyeket a hallani és látni kívánnak. Itt tudnak hangerőt szabályozni, de Itt történik a vetítés és  a videokonferencia beállítása is.


A képzett kezelőszemélyzet részére SymVue felületeket készítettünk. A jól áttekinthető egyszerű kezelőfelületek kialakítása messzemenően a technikai személyzet kívánságai szerint történt, és a mai napig folyamatosan változik.

 


A Symetrix rendszer rugalmasságának köszönhetően minden felhasználói tapasztalat és igény bármikor beépíthető.

 

 A CEU két új épületében 11 szinten összesen 35db Symetrix processzor dolgozik, a tantermekben elhelyezett A/V rack-ekben, valamint a nagyobb egységekhez tartozó IT rack-be beépítve.
Minden készülék ETHERNET és DANTE portja  csatlakozik az épület IT hálózatához, a kijelölt VLAN tartományokban. Ennek köszönhetően az épület bármely pontjáról kontrollálható bármely egység működése a már említett SymVue kontrol segítségével.
A DANTE hálózat segítségével történik az előadó termek közötti hangkapcsolat létrehozása és a hangrögzítés.

 


Az Auditórium és a mobil hangosító rendszer keverőpultjai (Soundcraft Si Prformer) szintén csatlakoztathatóak  a DANTE hálózathoz.
A DANTE VLAN csatlakozói az egész épületben megtalálhatóak, sőt a felügyelt  switch-eknek köszönhetően  rugalmasan bárhová ki patch-elhetők.
Ennek köszönhetően a rendszer az épület bármely pontján képes audio jelet fogadni vagy küldeni.

A felhasználás sokrétűsége miatt a két legfontosabb szolgáltatás amire szükség van és a a  Symetrix processzorokra épülő rendszer kompromisszum mentesen  biztosít:

 

 

 

 

Tímár Endre

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020