Symetrix, a hétköznapi hős

Symetrix, a hétköznapi hős

RSS   AUDMAX   2015-04-08 13:39   2015-10-01 12:45

 

 

Tanulságos tanmesék szólnak csodálatos emberekről, akiket első látásra meg sem tudunk különböztetni a többiektől. Nem ismerjük őket, még csak nem is tudunk a létezésükről. De ha nincsenek ott a megszokott helyükön, nem teszik a dolgukat, azonnal feltűnik a hiányuk. Ők a hétköznapi hősök.

Sétált már ráérősen egy plázában, átadva magát a halk zene hangulatának? Sietett már a gépéhez a reptéren, minden érzékszervével az információs hangszóróra koncentrálva? Bizonyára. És soha meg sem fordult a fejében, mitől ilyen tökéletes a hangzás, mitől jutott el minden szó tisztán és érthetően a fülébe?! Mert a Symetrix tette a dolgát. A hétköznapi hős.

Symetrix

A Symetrix Inc. egy amerikai, Seattle (Washington állam) székhelyű gyár, mely a professzionális audio jelfeldolgozás meghatározó termékeit fejleszti, gyártja a telepített, broadcast, és az élő hang piacokon. A céget 1976-ban alapította Dane Butcher, aki abban az időben hangmérnökként dolgozott, és felismerte, hogy szükség lenne egy megfizethető, nagy teljesítményű, jelek feldolgozására alkalmas berendezésre. Az 1980-as években a cég megtervezte az egyik legjelentősebb hang processzorát, a legendává vált Symetrix 528-at.

Symetrix

Lehet, hogy szerencséjük volt. De lehet, hogy az a tény tette legendává, hogy ez volt az első olyan készülék, ami egy remek hangú mikrofon előfokot, egy de-esser-t, egy expander/compressor-t, egy parametrikus EQ-t és egy hullámforma szimmetria szűrőt szerelt egy motorháztető alá. Mindenesetre az történt, hogy az idő múlásával az 528 lett az amerikai rádiók és stúdiók etalonja.

Symetrix

A Symetrix jelenleg audio DSP (Digital Signal Processing) hardver és szoftver gyártásra specializálódott. Az évek alatt a Symetrix számos piaci brandet hozott létre, amelyek magukban foglalják a Symetrix, SymNet, Lucid és AirTools márkákat.

Symetrix

Bizonyára hallgat rádiót, zenét, vagy használja az on-line médiát. Bizonyára nem gondolt rá, hogy a Symetrix innovatív termékei biztosítják a tökéletes hangzást legyen szó egy rádió adásról, vagy egy zenei felvételről a stúdióban.

Symetrix

A hang, a zene észrevétlenül is meghatározza életünket, körülvesz bennünket. A Symetrix mérnökei kiemelkedő munkát végeznek azért, hogy ebből a csodálatos világból önnek a legtöbbet hozzák ki. Folyamatos fejlesztés a visszajelzések alapján, meghatározó audio technológiák precíz kimunkálása, hogy a tökéletes végeredményben gyönyörködhessünk. Észrevétlen, a háttérben. Mint a hétköznapi hősök…

http://www.symetrix.co/

A cikk megjelent a Music Média magazinban.

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020