Tanulj meg NAMM-et mondani!

Tanulj meg NAMM-et mondani!

RSS   AUDMAX   2018-01-26 19:56   2018-01-26 19:57

 

 

Újra január van, tehát menetrendszerűen jönnek a NAMM újdonságai, azonban az új hangszerek és hangtechnikai eszközök kavalkádjából nehéz kiválogatni az igazán jó és formabontó dolgokat. Ehhez szeretnék segítséget nyújtani, hiszen akárhány új terméket is jelentenek be a napokban, nagyon sokra nemet kell mondanunk, mert nem üti meg a mércét. Szerencsére a KORG újdonságaira ez nem vonatkozik…Kezdünk!

 

 

Elsőként talán szögezzünk le, hogy 50 év telt el azóta, hogy a KORG megalkotta első szintetizátorát a Prototype 1-et, ezt megünnepelvén két olyan szintit is kapunk mindjárt, hogy a fal adja a másikat. A Prologue testvérek – nevükben hajazva a Mini/Monologue családra – 8 és 16-os polifóniával kerülnek a kínálatba, 49 (8) és 61 (16) billentyűs verzióban. A szintetizátorok két analóg és egy FM-képes multitimbrális oszcillátorral vannak felvértezve, zajgenerátorral kiegészítve. A Prologue-ok egyidőben két hangszínen is meg tudnak szólalni, aminek arányát egy crossfade-del állíthatjuk. Ezen felül rengeteg modulációs és szűrési lehetőség, arpeggio, split, valamint egy VU-méterrel szerelt, kombinált kompresszor/low-end booster funkció is került bele.

 


Várható kiskereskedelmi bruttó árak: 530,000 és 630,000 Ft
Azt is megszokhattuk, hogy nem telik el év digitális zongora nélkül, szóval a kijelölt ösvényen maradva, köszöntsük nagy szeretettel a D1-et, amiben egy nagyon filigrán, és könnyen hordozható kalapács-mechanikás, színpadi zongorát tisztelhetünk. Az eszköz Japánban készül, 30 hangszínt tartalmaz és 120 hangig polifón.

 


Várható kiskereskedelmi bruttó ára: 220,000 Ft
Némi(!) részrehajlással, a legfontosabb kütyü következik. Jómagam is kampányoltam érte a gyártónál és úgy tűnik a nemzetközi nyomás térdre kényszerítette a japán anyacéget. Igen, van Volca Mix, de még milyen. Egy-egy monó és egy sztereó csatorna keverésére alkalmas, rendelkezik tápelosztóval, így elég mindössze egy KA-350 adaptert a konnektorba dugnunk 3 Volcához (vagy más kompatibilis eszközökhöz, pl.: MicroKORG, Monologue), van saját SYNC OUT kimenete, vagyis master szinkronként is használhatjuk, és akkor az effekt loop lehetőségére (SEND/AUX IN) még ki sem tértem. Csatlakozásában újdonság, hogy fejhallgató kimenete mellett egy RCA sztereó, vonali kijáratot is találhatunk, továbbá saját (kikapcsolható) hangszórói is vannak. A performansz részét tekintve 3 tolópotméter, egy kombinált alul- és felüláteresztő szűrő, valamint MUTE gombok állnak rendelkezésünkre a csatornákon.

 

 

Várható kiskereskedelmi bruttó ára: 55,000 Ft
A trendek persze a KORG-ot sem kerülhetik el, egy rendkívül kompakt, mégis nagy teljesítményű gyakorlóhangfallal is jelentkeztek, melynek Bluetooth kapcsolata nem jelátvitelre való, hanem gyakorlatilag a bele épített keverőt menedzselhetjük vele. Csatornáit tekintve, 2 monó mikrofon/vonal és egy sztereó bejárata van, a sávok minden kezelőszerve a telefon, vagy tablet képernyőjén érhető el, beleértve a hangerejüket, és az EQ-t is. További funkciók: effektprocesszor, center cancel (karaoke funkció), 180 W teljesítmény.

 


Várható kiskereskedelmi bruttó ára: 155,000 Ft

Aki szereti a régi metronómok kialakítását, joggal örülhet, hiszen jön az új, álló formátumú KDM3, de a hangolók iránt érdeklődők sem távoznak ma üres kézzel, nekik az AW-OTG és az AW-OTG-POLY fog örömet okozni. Előbbi egy OLED kijelzős klasszikus, csíptetős hangoló, utóbbi pedig ennek polifón változata. Közös tulajdonságuk, hogy 0,1 Cent pontossággal működnek, és akár extrém mély hangolásra is képesek.

 


Várható kiskereskedelmi bruttó árak: 16,000/21,000/25,000 Ft

Az biztos, hogy idén sem fogunk unatkozni és mindenkit arra bíztatok, hogy amint lehet, próbálja ki az újdonságokat, már csak azért is hogy alátámasztást nyerjen a megállapításom, hogy a KORG újdonságaira bármit lehet mondani, csak NAMM-et nem.

Gergics Attila
www.audmax.hu

 

 

Vissza a Hírek oldalra »


Képviselt gyártók, márkák

Az AUDMAX által képviselt kiemelt márkák, gyártók - ABC sorrendben. Bővebben...

Allen&Heath Appsys ProAudio Audiopole AudioPressBox Audio-Technica Avalon-Design Avid B&C Speakers DiGiGrid DirectOut Technologies Genelec GLAB Guitar Laboratory Green Hippo ITC INOUT Communication Systems Korg L'Acoustics Linea Research Panphonics Roland Professional AV Symetrix Tascam Trevis Audio Lab Vox Waves Williams Sound
HANOSZ
Az Audmax Kft. a HANOSZ tagja.
A Hangszeresek Országos Szövetségének fő célja az aktív zenélés társadalmi elfogadottságának növelése és támogatása.
Széchenyi 2020